Založit novou webovou stránku nebo e-shopChci nový web

ČLÁNKY

 

 

PÁRA Z NAVIJÁKU – Domousnice 17.-18.2.2014

Testovali jsme se Štěpánem Kloučkem soukromou vodu v Domousnicích (www.rybydomousnice.wbs.cz).

Termín 17.2.2014 od 10:30hod do 18 .2.2014 11:00hodin. Teplota vody 3stupně celsia, nejnižší teplota vzduchu ráno údajně -7 stupňů.

Použité náčiní - 1,5 lybry 3.3 dlouhé pruty, silon kmenový průměr 0.22, návazec fluokarbon 0.20, nosnost 3,9kg. Háčky velikosti 12, samozřejmě bez protihrotu.

Nástraha - původně na čtyřech klackách boilies o průměru 13 - speciál ořech kreveta, banán mušle, jahoda oliheň a extra speciál monster crab - ananas (masovka).

Po cca 7 hodinách díky popotahům a záběrům jsme usoudili, že rybám chutná nejvíce boilies speciál - příchuť jahoda oliheň, tudíž od 18:00 hodin bylo nastraženo na všech čtyřech klackách pouze toto boilies. Skrmili jsme za těch cca 24 hodin cca 7kg řepky, 2 kg boiliesu (50% v celku, 50% nadrcených), 1kg šrotu. Použili jsme ještě jednu pastu Jahoda-Oliheň a nějaký trošek past, než se přišlo na to co jim chutná, pasty viz příchutě boilies. Chytali jsme na rybníku, který byl ze dvou třetin zamrzlý. Ta jedna třetina, která byla rozmrzlá byla naštěstí v místech u hráze a stavidla, kde je největší hloubka (ideální stav pro chytání ve studené vodě.

Výsledek chytání

12:00 - jeseter, 110cm (příchuť banán-mušle)

13:30 - kapr, 65cm (příchuť jahoda-oliheň)

13:45 - kapr, 63cm (příchuť banán-mušle)

18:00 - kapr, 62cm (příchuť jahoda-oliheň)

19:30 - kapr, 53cm (příchuť jahoda-oliheň)

21:15 - kapr, 60cm (příchuť jahoda-oliheň)

22:30 - kapr, 59cm (příchuť jahoda-oliheň)

23:30 - kapr 12,5kg (příchuť jahoda-oliheň)

24:00 - kapr 70cm (příchuť jahoda-oliheň)

01:30 - kapr 57cm (příchuť jahoda-oliheň)

02:30 - kapr 67cm (příchuť jahoda-oliheň)

03:00 - kapr 8,5kg (příchuť jahoda-oliheň)

03:30 - kapr 70cm (příchuť jahoda-oliheň)

05:30 - kapr 55cm (příchuť jahoda-oliheň)

Co k tomu dodat? Je vidět, že se dají nachytat kapři i v tak studené vodě (14 kaprů - max 12,5kg, 1 jeseter - 110cm).

Tímto článkem bych chtěl poděkovat Štěpánovi Kloučkovi zato, že se mnou jel na ryby v takto extrémních podmínkách a byli jsme si po celou dobu oporou (není to sranda lítat celou noc po cca hodině z bivaku :-)) A samozřejmě mému miláčkovi "Janče", že mi toleruje tento nesmírně nádherný čas, trávit u vody.

Važte si všichni přírody kterou máme možnost v dnešní civilizovaný době ještě využít, protože jednou bohužel chováním některých lidí tady už nic nebude.

Miluji rybařinu a hlavně ať se kouří z navijáku.

Autor – Ondřej Rutkowski (www.paraznavijaku.cz)

 

TOPlist